ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η GRISS

” Ήδη από τα 18 μου χρόνια, ήξερα πως ήθελα να ασχοληθώ με την τεχνολογία. Προσωρινά, με κέρδισε η Ελληνική Αστυνομία αλλά τελικά κατέληξα στην αγορά του επιχειρείν. Έτσι, ακριβώς την ημέρα που ο δημιουργικός κύκλος της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε, άνοιξε ο κύκλος της GRISS και της επιχειρηματικότητας.

Η GRISS γεννήθηκε την ιδανική εποχή. Το 2017 είναι η χρονική στιγμή που η Ευρώπη έκανε την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, Ευρωπαϊκό κανονισμό σε όλες τις χώρες-μέλη της. Το cyber security γίνεται πλέον έμμεσα, νόμος, μέσω της εφαργμογής του κανονισμού στα κράτη-μέλη. Για πρώτη φορά, τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται υποχρεωτικά.

Η ιστορία και η φύση του διαδικτύου μας ενέπνευσε και υιοθετήσαμε το “δακτυλικό αποτύπωμα” ως εμπορικό σήμα της εταιρείας μας.

Η μετάλλαξη των εγκληματικών συμπεριφορών έφερε στη ζωή μας το ψηφιακό έγκλημα. Εκεί που ο ανακριτής και οι ερευνητές διερευνούσαν δακτυλικά αποτυπώματα, τώρα διερευνούν ψηφιακά ίχνη.

Όλοι οι χρήστες του internet κατά την πλοήγηση, αφήνουν ψηφιακή ίχνη (αποτυπώματα). Το ψηφιακό μας αποτύπωμα, ανά χρήστη (ίχνος), δίνει ολόκληρο το ιστορικό της διαδικτυακής μας δραστηριότητας: Τι αναζητήσεις κάναμε, ποιες ιστοσελίδες επισκεφθήκαμε, ποια προϊόντα αγοράσαμε αλλά και ποιες απόψεις έχουμε εκφράσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ετσι, δημιουργείται ένα ψηφιακό προφίλ για κάθε χρήστη. Όλες μας οι συνήθειες, οι δραστηριότητες, τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει είναι πλέον δημοσίως γνωστά.

Μέσα από τα αποτυπώματα αυτά γίνονται όλες οι αναλύσεις των εγκληματικών δραστηριοτήτων τις οποίες αναλύουμε στην ιστοσελίδα μας. ”

Μανώλης Σφακιανάκης

Ιδρυτής της GRISS